Thursday, December 24, 2009

Aisyah demam...


Blogger yang paling muda dirumah kami dah demam pulak dia.... Hari isnin hari tu kakak Ain yang demam... sejak hari selasa malam, Aisyah pula dah mula batuk, selsema dan demam.

Bila Aisyah dah demam, dia agak meragam sikit... Orang berbual kuat sikit kat bawah, dia hanya tidur dalam bilik pun dia nak komplen orang lain bising. Dia menyuruh akak memanggil kakaknya dan kena ada upacara memberi demam kepada kakaknya. Akak perlu memanggil kakaknya dan menepuk badan kakaknya sampai berkata, " Kakak..... ambil demam Aisyah..." Lepas tu tepuk kuat sikit. Selalunya kakaknya akan ketawa bila akak buat begitu. Ini adalah kerana dalam rumah kami, Zahrahlah yang tak pernah mengalami demam. Seingat akak, sejak lahir.. pernahlah sekali sahaja Zahrah demam ketika berusia 1 tahun 6 bulan... lepas tu tak pernah demam.

Pernah terjadi bila selesai upacara tersebut, Aisyah terus baik demam. Sebenarnya ini bukanlah upacara apa-apa cuma untuk menyedapkan hati Aisyah, Kakak pun seronok menjadi sebagai penerima demam dan yang lebih seronok kerana dia tak pernah kena demam.

No comments:

Post a Comment

Let's Play A Fun Game :)

Our Mother ! (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails